Spoeliegrime voor grimeren en leuke feestjes.

Jessica Sikken merkte in haar werk als leerkracht basisonderwijs de creatieve behoeften van kinderen op, terwijl er steeds minder tijd voor kwam op het lesprogramma.
Vandaar uit is ruim 12 jaar geleden haar bedrijf ’ Spoeliegrime’ geboren, dat o.a. Professionele schmink & Grime en creatieve knutsel-kinderfeestjes aanbiedt en workshops voor zowel kinderen als volwassenen.
De magische wereld van fantasie, schmink en creatief bezig zijn moet altijd behouden blijven om uit te groeien tot een prachtig, veelzijdig mens!
Jessica heeft een eigen ruimte bij onze broedplaats.

Breijeblij staat voor doen!

Breijeblij
Mijn naam is José, eigenaar van BreiJeBlij.

Ik geef workshops in mandala tekenen en verkoop tekenmaterialen.

Tijdens deze workshops leer je niet alleen een mandala tekenen, maar ook verschillende kleurtechnieken, zoals sluieren (het mengen van verschillende kleuren kleurpotlood) en werken met donker en licht.

Mijn droom is een pand in Lelystad, waar klanten teken- en ander kunstenaars materiaal kunnen kopen.
Een plek waar mensen een uitgebreide keuze hebben om hun creatieve ideeën tot uiting te kunnen gaan brengen en waar workshops gevolgd kunnen worden van mij of een gastdocent.
Mijn motivatie: We zijn nogal op onszelf in deze maatschappij. We zijn bezig met kantelen, naar meer sámen, maar hoe dan?
Er raken veel mensen werkeloos, arbeidsongeschikt en/of raken in één van de vele vormen van een depressie. Maar ook zonder depressie, met een baan moet jij je rust kunnen vinden.
Hoe het is begonnen:
BreiJeBlij is begonnen met… breien inderdaad! Een aantal jaar heb ik workshops in handwerken gegeven.
Ik heb de omslag in 2015 gemaakt naar tekenen. BreiJeBlij staat voor doe-je-blij en dan maakt het niet uit wát je doet, maar wél dat je er blij van wordt!

Ben je al bezig met het kleuren van kleurboeken, maar wil je andere technieken leren? Wil je wel eens betere materialen gebruiken?
Kom dan tekenen en kleuren met je handen, zodat er meer ruimte komt in je hoofd!
Even er uit, je denkhoofd gebruiken voor iets creatiefs en naar huis gaan met iets wat je zélf gemaakt hebt.
Doordat je mandala’s tekent in een groep tijdens een workshop, komen er weer nieuwe verbindingen. Niet alleen in je hoofd en op papier, maar óók met elkaar!

Je komt bij mij dus iets doen om er blij van te worden, meer ruimte in je hoofd te crëeren en met je handen iets maken.
Ik help jou daarbij.. al ben je maar blij voor net dat ene moment!

Ik geef thuis workshops maar zal dit ook bij Broedplaats het LAPP gaan doen!

Nadat ik kennis heb gemaakt met deze Stichting, is het voor mij een logische stap om mijn workshops daar te geven.
Ik verheug mij erg op onze samenwerking. De missie en visie van de stichting staan hier in voor mij centraal.
Houd daarom de agenda van het LAPP in de gaten en kijk wanneer het jou past om te komen tekenen.
Met elkaar dingen doen, leren en delen, maken dat we weer meer sámen zijn. Zo ontdek je ook veel nieuwe dingen over jezelf!
Wellicht tot gauw!

José
BreiJeBlij

Liphi zegt over zichzelf:

Creativiteit is een levensbehoefte, als ik het zonder zou moeten doen dan bye bye en ga ik ergens in een grot zitten.

Wat moet ik nou over mezelf verder vertellen?
Dat ik al pisnijdig werd in klas 2 toen wij als meisjes moesten handwerken en de jongens lekker mochten kleien & schilderen e.d.? Dat ik niet naar de “tekenacademie” mocht want gut “vrouwen verdwijnen in het huishouden”….of dat het niet meer dan  hobby werd gezien?
Creativiteit is dus een LEVENSBEHOEFTE en levensredder voor mij.
Ik heb de vrijheid die creativiteit is nodig, het is mijn adem en zonder stik ik.

 

 


Norma Karmelk  

Op de leeftijd van 12 jaar verhuisde Norma vanuit Amsterdam naar Lelystad. Creativiteit en kunst zijn altijd onderdeel geweest van haar leven. Haar interesse is breed. Ze tekent, schildert en houdt zich bezig met fotografie en bewerking. Wil je een speciale foto van jou, neem dan contact met haar op. Naast dit alles zingt Norma in de band Fleetwood Back als Stevie Nicks en de partyband GROOVE! Daarnaast zingt ze in Just2 Akoestische luisterliedjes en gezellige meezingers, voor een tuinfeestje of bij een gezellig diner.

Norma heeft haar eigen counselingbureau “Innervoice coaching” en is ze gespecialiseerd in NLP en tijdlijn hypnose. Verder is ze verantwoordelijk voor de nieuwsbrief, fotografie en de websites van de 2 burgerinitiatieven, waaronder die van Eetbaar Lelystad en ’t LAPP.


Malou Kamstra

12524410_10205747230431926_4385541854914158952_n 13063085_10205989157359948_6795107473403791574_oGeboren en getogen te Lelystad, studeerde Malou sociaal cultureel werk en Beeldende kunst te Zwolle. Malou is haar leven lang al bezig met creativiteit, is het niet muziek dan is het wel een schilderij of beeld maken. Omdat Malou zo’n brede oriëntatie heeft is haar werk zeer divers van aard. Al haar werk gaat over oergevoel.  Ze is op zoek naar een stukje van de essentie, die ze in een beeld of schilderij wil vastleggen. ‘Ik wil uitdrukken wat ik van binnen voel en dat op zo’n zuiver mogelijke manier uitdrukken. ‘Ik ga interactie aan met mijn werk. Ik zet het eerst op en dan kijk ik waar het werk heen wil. Als ik controle probeer te houden over waar het werk heen gaat, is het geheid gedoemd om te mislukken. Zo ook met veel van het leven.’ Malou is een bevlogen persoonlijkheid die zich met veel dingen tegelijk bezig houdt. Je kunt bij haar terecht voor beelden, schilderijen, portret tekeningen, installaties,flyers, muziek en evenementen. Malou staat voor: liefde, bewustzijn, verbondenheid, essentie en oergevoel. Handen in de aarde, beide voeten op de grond.

Malou maakt portretten op afspraak. Voor info over al haar werk: mail

Deze diashow vereist JavaScript.


Jess Noordeloos

IMG_1986Geboren 1985 te Diemen is Jess vanaf dag een creatief en dynamisch wezen.

Dit wat naar voren komt in het turbulente pad dat zij heeft bewandeld en nog steeds volgt. Tijdens de lagere school evenals de middelbare stond kunst zowel beeldend als uitvoerend centraal. Na de kappersopleiding die zij heeft gevolgd heeft ze ophoog niveau dit ambacht uitgeoefend en door haar vernieuwde kijk het nodige hierin bereikt. Van de creatie des hands heeft ze zich toegelegd op de psyche van de mens en is een aantal jaar werkzaam geweest als verpleegkundige in de psychiatrie.

Aangezien Jess de drang heeft om creatieve creaties te maken waar zij in in haar  professionele carrière niet afdoende tijd voor kon vinden heeft zij besloten zich daar volledig aan over te geven.

Dit wat tot uiting komt in haar ‘simple art’ waar  een kleurrijk lijnenspel en dimensionale kleurstellingen tot de verbeelding spreken. Met de ‘enfant terrible’ stijl, die soms wat cartoonachtige vormen kan aannemen, probeert ze u deelgenoot te maken van haar rijke creatieve geest. Dit komt tot uiting in het werken met diverse materialen en uitvoerings-wijze. Zoals acryl, canvas, markers en potlood op papier, klei, mozaïek. Daarnaast is Jess nog actief in de kleinkunst.

Voor een video zie haar vlog

Deze diashow vereist JavaScript.


Steven Visser

Inmiddels al enige tijd vrijwilliger bij ’t Lapp is Steven Visser. Steven doet de elektrische klussen in ‘ons’ pand en kookt soms de lekkerste gerechten, bij “De Pot schaft” . Daarnaast is Steven kunstenaar. Hij maakt lampen, die prachtig staan in het pand omdat het zo groot is. Ook in een mooie fabriekshal zouden ze zeker prachtig uitkomen. Ze zijn te koop voor info. mail

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 Ben Kamstra

Ben is een van de eerste bewoners in Lelystad. Ben beter bekent als “Tincan man” is hij een kunstenaar pur sang en maakt kunst uit afval en van de dagelijkse dingen. Ben fotografeert ook en heeft een eigen facebookpagina Ben-Art.

Hij heeft oog voor detail en dat zie je terug in zijn cabareteske manier van schrijven en performen. Daarnaast maakt Ben zich hard voor zijn stad.