blikjes,afval,duurzaam,schoonhouden,

Stichting Het Lapp geeft graag aandacht aan duurzame ideeën. 

Heeft een ieder zich al afgevraagd wat de berg met blik in ons pand doet? De blikjes zijn allemaal gevonden in de straten en bermen van ons mooie natuurrijke Lelystad. Wat zou het niet mooi zijn als een ieder eens wat meer aandacht zou besteden aan onze moeder aarde! Kijken naar je eigen invloed op het milieu. Het begint met afvalscheiding, maar er is zoveel meer dat je als individu kan doen! Een goed voorbeeld aan ‘onze’ kinderen, maakt dat zij het ook anders leren zien. 

Op de foto is Ben-Art te zien. Hij maakte  een jas van blikjes. Maanden achtereen raapte hij het blik op langs de fiets en wandelpaden.

Wij willen in het nog te creëren Nelson Mandela Park voor ons park zeker het goede voorbeeld geven.  Momenteel ruimen we daar al het weggeworpen blik al op. We rekenen op jullie steun dit ook te doen.

Verbeter de wereld en begin bij jezelf!

Gooi afval zoals blik in de daarvoor bestemde afval bakken of bewaar het tot je thuis bent en gooi het dan weg! Samen maken we onze stad schoner! Het is een kleine moeite!

cropped-P1020365

Onlangs kwam bij ons Jaap Knip binnenlopen. Jaap maakt zich hard voor ’t behoud van ons milieu en bouwt in zijn vrije tijd samen met enkele vrienden een windmolen. Wil je meer weten? Houd dan zijn website in de gaten. http://www.jaapkzk145.145.axc.nl/   

 

 

 

 

Om ons pand te kunnen verwarmen maken we gebruik van grote bloempotten met waxinelichtjes. Het scheelt zo’n + 3C  Voor meer info kijk op: http://www.budgi.nl/huis-houden/diy-mini-kachel/

Heb jij ook een goed idee, laat het ons weten! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *